Droogtechniek EN

In samenwerking met VDL Agrotech uit Eindhoven is een droogtunnel ontworpen die storingsvrij mest droogt. Onder druk wordt lucht door de geperforeerde platen van de droger en het te drogen product geblazen. Het is mogelijk om met vaste producten (pluimveemest, dikke fractie, houtsnippers, biomassa enz.) of vloeibare producten als digestaat te drogen. 

Er kan gebruik worden gemaakt van stallucht of opgewarmde lucht door middel van warmtewisselaars. Op deze manier kan restwarmte op een juiste manier worden benut.
De droogtunnel is van industriële kwaliteit en in diverse uitvoeringen, hoogtes en lengtes leverbaar. 

 

Gedwongen kanteling

De planetaire aandrijving is rechtstreeks aangesloten op de as en trekt de geperforeerde platen via een industriële ketting vooruit. Deze directe aandrijving in combinatie met de gedwongen kanteling voorkomt storingen en zorgt voor een lange levensduur.

 

 

 

Railsysteem

Het unieke railsysteem zorgt voor zeer lage wrijving omdat mest niet kan ophopen op de rails. Mede hierdoor is het mogelijk om tunnels van 40 meter lengte te maken. 

 

Controlepaneel

Het besturingspaneel wordt ingesteld tijdens het opstarten en draait daarna volledig automatisch. Het programma is instelbaar voor elke stal/ droger opstelling. In het controlepaneel zit een eWON router om het paneel via een eigen netwerkkabel aan het internet te verbinden. Deze industriële router zorgt voor een veilige verbinding zodat op afstand ingelogd kan worden op het controlepaneel. Dit resulteert in meer gebruikersgemak en snellere en betere service.

 

Vaste producten

De droogtunnel heeft aan de bovenkant een zwenker zitten die automatisch de band vult. Het product wordt luchtig op de band gelegd wat het drogen positief bevordert. Een juiste verdeling van het product is van belang om de luchtstroom overal evenveel weerstand te geven. 

Vloeibare producten

Het unieke indoseersysteem van Hiddink Techniek maakt het mogelijk vloeibare producten te drogen. Een deel van het gedroogde product wordt teruggebracht op de platen. Het indoseerstysteem zorgt voor het inbrengen van de vloeistof in dit product. De vloeistof zou door het gedroogde product worden opgenomen. 

 

Diverse maten

Hiddink Techniek kan voor elk project de juiste droogtunnel leveren. Er kan hierbij worden gekozen uit een machine met 2, 4 of 6 drooglagen. De lengte van de machine is per 2 meter uit te bereiden tot 40 meter! Hiermee is het mogelijk om bijna 500 mdroogoppervlakte te creëren op 1 machine. 

 

Complete projecten

De tunnel kan onderdeel zijn van een compleet project. Hiddink Techniek kan dan ook de overige materialen dimensioneren, leveren en opbouwen zoals transportbanden, vijzels, drukventilatoren, warmtewisselaars en drukkamers. Daarnaast kunnen wij ook voor en/ of nabehandelingsstappen leveren zoals intake systemen of een korrelpersinstallatie.

  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image